söndag 18 augusti 2013

Transparent- dyrt eller billigt?


Hej!

Har du också gått och fallit i den genomskinliga fällan?
De första gångerna jag såg de transparenta möblerna, armaturerna och övriga attiraljerna från Kartell kunde jag inte alls förstå mej på skönheten i dem. 
Tids nog märkte jag mej allt mer beundra dem och till slut tycks jag ha fallit pladask, mycket tack vare denna snygga tjej och hennes underbara blogg.
Eftersom jag vet att min smak ändrar så fort att jag helt plötsligt vill byta ut allt igen så tycker jag att det är såå braa med alla dessa alternativa varianter till Kartell som börjat dyka upp på marknaden.

Borden ovan och nedan ingår i Zara Homes höstkollektion och 
håll med mej om att bordet nedan för tankarna till Kartells  transparenta 
Bourgie lampa!Sen har jag ju redan tidigare tipsat om Etola varifrån stolarna ovan och nedan kommer.
Etola har också transparenta bord i butikerna, men tyvärr finns dessa inte i nätshoppen.Jag har ju själv några möbler från både Kartell och Etola hemma och kan åtminstone inte med ögat eller handen märka någon skillnad i kvalitén och eftersom ingen av möblerna skall stå ute så kan jag inte se någon orsak att välja dyrt om det finns ett billigt alternativ. 
Sen är det förstås en annan sak om man samlar designermöbler eller annars bara vill köpa äkta vara.
Dock skiljer sej tex Kartells Ghost stol och Etolas Elizabeth stol vid närmare blick såpass mycket från varandra i designen att man inte kan tala om plagiat enligt min mening.

Njut söndagen!

3 kommentarer:

 1. Var får jag tag i Etola? Hittar bara en finsk webshop (på finska) och så såg jag att Ilva hade någon grej.... Typsikt när man hittar något snyggt!!!!

  SvaraRadera
 2. Hej på dej!
  Tyvärr tycks Etolas webshop leverera endast inom Finland. Du kan ju förstås ta färjan över till Helsingfors, där finns flera butiker, åtminstone en på gångavstånd från hamnen! ;)

  SvaraRadera
 3. Här är en länk till var butikerna finns i Finland!
  http://www.etola.net/info/myymalat

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails