söndag 28 augusti 2011

Venetziansk afton 2011


Här kommer det till slut...mitt inlägg om den Venetzianska aftonen 2011. Översållat med brushes och stämplar (och en och annan tumbnail kan ännu finnas med)...för att det är så roligt att experimentera, men ni får ha överseénde, Tack! ;)Det är så, förstår ni...att varje år, den sista lördagen i augusti..så firar vi i svenska Österbotten (ungefär från Karleby/Kokkola i norr ner till Vasa-trakten i söder) Villa-avslutning eller Venetziansk. Detta gör vi för att avsluta villasäsongen (sommarstugeboendet) och avtacka den gångna sommaren. =) 
I år var det en förunderligt varm lördag..+25, sommardisigt och fuktigt. Kan faktiskt inte minnas en venetziansk tidigare där vi kunnat gå i shorts och t-shirt ända in på småtimmarna. Men det kunde vi alltså i år!


Vi samlades på barndomsbryggan (även om det inte är en sommarstuga så firar vi där ändå) för att sätta upp lyktor och lägga ut marshaller och ställa till.


Hubben och far min hissade tom upp lyktor i masten på segelbåten! :)


Mot eftermiddagen dök söstra mii och fästmannen upp.


När det började skymma var det dags att tända facklor och marshaller.Vi satt och väntade på att det skulle bli riktigt mörkt.
Tösabiten, som inte gillar smällare, utrustade sej med radio-hörselskydd och satte sej att meta. =)

Vi dukade bordet och satte oss att äta...Quiche Lorraine...


...räkor i lass (bla) blev det.Söstra står alltid för showen!! ;))


Och till slut var det dags för "la grande finale". Raketerna och smällarna!Det har sannerligen varit en underbar sommar och måånga ljuvliga pärlor till sommarminnes-mappen har vi fått!Här kan du se hur vi firade förra året. :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails