söndag 21 augusti 2011

Hupp och galej


Hoppas att ni har haft ett underbart veckoslut alla fina!
Här har det gått undan...full rulle hela veckoslutet. Jag har inte heller haft möjlighet att blogga "på riktigt" för endera har vi varit i farten eller så har datorn varit upptagen och "räddningen" har inte anlänt ännu. Gjorde tappra försök via ajfånen, men vete hundarna (förlåt!) varför det inte går att publicera både text och bild utan endast endera åt gången!!?? Hmmrrf! Kanske det finns någon av er därute som är mera fix på såna här saker och kan tipsa mej? ;)

Idag har vi iallafall varit på ett mycket sött och trevligt kalas. Tösabiten ville förstås ha sin "My angel by Grandma-coat" på sej och den har nog blivit lite av en kalas-coat hos oss vill jag påstå! =)
Hur har det gått för er som provat sej på att göra en själv? Blev den bra? Har ni använt den mycket?
Ja, ni ser hur stolt hon poserar i sin Angel-coat! :)

Igår däremot, räkade vi ut för en riktigt ruskig sak!
Gossen fick lära sej köra gummibåten (som han tjatat så om!) för moffen hade äntligen fått "snurran" reparerad.
Som han körde!
Åter och fram, åter och fram! Med sej i båten hade han förstås far sin. Plötsligt, när de befinner sej ca 500m från land, tar bensinen slut!
Nåja ingen fara, de har ju åror...men säger ena åran upp kontraktet och lossar vid varje årtag. Himla knepigt att ro då! Samtidigt blåser vinden upp och de börjar driva bortåt!
Då konstaterar moffen att "nu åker vi ut med segelbåten och hämtar dom"! Men innan vi hinner fram har de lyckats tappa ena åran och driva in på vatten där segelbåten inte kan ta sej fram!
Som tur observerades hela incidenten av ett gulligt par från stranden som snabbt hoppade i sin motorbåt och körde ut och hjälpte dem och bogserade dem till oss där vi "tuggade naglar" i segelbåten!
Puuh! Jag säger bara HÄRLIGT att det finns så gulliga och hjälpsamma människor! =)) TACK till dem!


Idag har gossen (och hans far) vågat sej ut på vattnet igen med en reservtank i bagaget!! Kan vara bra att åka ut snabbt igen för att inte få trauma...gossen var nämligen ganska skärrad efter händelsen igår!

Nu tycks han iallafall ha kommit över förskräckelsen, skönt!!


Efter kalaset gjorde tösabiten av med lite energi efter sockerboosten!


Bäst att passa på att sprätta runt lite med tårna i myllan sålänge det går, innan vi vet ordet av har vi kallt-kallt!!Mamma, mamma! Jag gungar förrfäärrligt högt och förrfäärrligt håårt!! =))
Ja, jag önskar jag hade ens en gnutta av tösens mod! ;)


2 kommentarer:

 1. Den är så himla fin den lilla Grandma´s coaten!

  Min mamma ska göra en till min äldsta dotter. Vi har köpt garn (dom ska tydligen sluta med det garnet) men har tyvärr inte hittat någon bra kappa att ha som modell. Dessutom bor vi 60 mil ifrån varandra, så det måste ske ganska mycket när vi ses, vilket inte blir så jätteofta tyvärr :-( Men jag kommer definitivt att komma med små uppdateringar om hur det går när vi väl har kommit igång. Vi valde i alla fall ett bubbelgumsrosa garn. Det ser mer rosa ut än vad er ser ut att göra, men det är svårt att se så här på bild.

  Himla fin är tösabiten i den i alla fall :-)

  /Josefine

  SvaraRadera
 2. Hej igen josefin!
  Tack så mycket! =)
  Jag ser fram emot att få lite uppdateringar senare om hur arbetet framskrider...och gärna också slutresultatet så småningom!? Jag förstår att det är knepigt om man bor långt ifrån varanda, vi hade tidigare också ett avstånd på 50 mil :/. Men den som väntar på ngt gott...=) Lycka till! P:)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails