tisdag 15 juni 2010

Knåd och kneg



Idag har vi knådat och knegat. Regnet öste ner på morgonen så grynen och jag bestämde oss för att baka. Av gammal erfarenhet vet jag att det inte får bli för invecklat eller ta för länge, för då tröttnar grynen mitt i baket och så står jag där med deg upp till öronen samtidigt som grynen sätter igång med något som dom inte borde! Därför blev det scones (att fylla magen med innan det söta kommer ur ugnen) och havreflarn...J. höll till ute i garaget där det nya projektet nu är på g.

Grynen och J. lät sig väl smaka av båda sorter direkt ugnsluckan öppnades, men jag var ståndaktig och stod emot frestelsen trots att jag var m.y.c.k.e.t. sugen...duktiga jag!!! ;) Är inne på slutspurten av min tredje Cambridge vecka (helkur)...har matnoija...BIGTIME!!!




Bilden är lånad från MyRecipes där även receptet finns!





Havreflarn är ju busenkla att göra och finns i mååånga versioner, men här är iallafall receptet som vi använde:



HAVREFLARN
100 g margarin


3 dl havregryn

1½ dl socker

1 msk vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 ägg

Smält margarinet och häll det över havregrynen.


Blanda i socker, vetemjöl, bakpulver och till sist ägget.

Klicka ut med tesked på bakplåtspapper.

Bakas i 175-200 oC, ca. 10 minuter.

2 kommentarer:

  1. Jag blir också sugen, magen kurrar och snålvattnet rinner! Måste också testa!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails