lördag 4 februari 2012

Hem i Shanghai

Nín hǎo! Shànghǎi huānyíng nín!
Hej! Välkommen till Shanghai! :)


Ja varmt välkomna in i detta vackra hus som ligger i utkanten av Shanghai. 
När vi stiger in kan det hända att vi möts av två små söta hundar som hälsar på universellt språk. Men när vi möter familjen som bor i detta "residence" så kan det hända att vi hälsas välkomna på svenska, finska, engelska, tyska eller rent av på kinesiska. Här bor nämligen en multikulturell familj bestående av två vuxna och två barn.


Frun i huset är en vacker och charmant kvinna med öga för det estetiska och som dessutom är händig, drivkraftig och idérik. Hemmet är mycket stiligt och harmoniskt inrett med en basfärg i vitt som  bryts med kontraster i vackra färger. Inte för mycket och inte för lite, utan alldeles just lagom.

 Huset, som går i amerikansk stil, är en oas för inredaren. Huset är  stort, nästan 400 m2 och rummen är väl tilltagna och ljusa. Här möts det skandinaviska med det österlänska, orientaliska på ett högst naturligt men spännande sätt. Man blir liksom inte alls överraskad när man möts av inredningsdetaljer i marimekkotyg som går ton i ton med ett gammalt, antikt kinesist skrin! Dynorna från Linum sitter ju perfekt på den vackra kinesiska soffan. (Skulle vilja ta soffan under armen och kuuuta!!)


Älskar dessa kinesiska brudskåp! Här och där ligger små stilleben med vackra saker.

De vackra Buddhastatyerna är ett återkommande tema i huset. De är så vackra och skänker rummet ett sånt lugn.

Dessa vackra penslar får det att börja "pirra" i mej. De väcker min kreativa lust!


 En sån vacker spiskrans! Passar utmärkt att ställa fram vackra föremål i blickfånget på! Dessa vackra stora fönster...


Tänk  att sätta sej ner och blogga här! =) Love it!
Som ni kan se glimten av så ligger det en egen trädgård utanför. Lovely!


Vackert!Här har vi en annan skönhet jag kunde ta under armen och kuta för! ;)Ja, trots att det skulle finnas hur mycket vackert som helst att vila ögonen på i detta hus så hoppas jag att ni fått er lite inspiration (jag själv blir "eld och lågor-inspirerad"  av allt det vackra i detta huset), men nu är det nog dags att tacka för oss för denhär gången! Kanske, kanske får vi lov att komma tillbaka till ett av familjens andra hem senare!? Vet nämligen att familjen har ett spännande byggprojekt på gång i en annan del av världen! ;)
Men nu så, Tack för gästfriheten fina M! Xièxiè! Och lycka till med byggprojektet!
2 kommentarer:

 1. Hej på dig!
  Brukar kolla på din blogg men är alldeles för lat för att kommentera, sorry. Men i alla fall är detta hus i ett compound som heter Emerelds någonting. Vi hadw kompisar som bodde där och huset ser mycket bekant ut alltså planlösningen? Hoppas att ni njuter av vintern, vi gör det lite så där lagom svalt men hettan kommer snart.

  Ann-Sophie

  SvaraRadera
 2. Åh så vackra bilder! Verkligen inspirerande! Tack för att du delar med dig, ha det fint!
  Kram Annika

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails